Съвместно дежурство на деца и полицаи на пътя
Съвместно дежурство на деца и полицаи на пътя / ОДМВР - Ямбол

Инициатива за защита на децата под надслов „Пази ме!“ стартира днес, 10 септември, на пешеходната пътека до ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в ямболското село Зимница. Служители от РУ “Полиция” – Стралджа и деца от ЦДГ “Мати Рубенова” - Стралджа дадоха съвместно дежурство на пътя. Спазвайки правилата за безопасност, ръка за ръка, облечени в светлоотразителни жилетки те демонстративно преминаваха пешеходната пътека. Със съдействието на полицейските служители децата отправиха своя призив към водачите на моторни превозни средства: "Пази ме! Аз, детето, пресичам на пешеходната пътека!”, раздавайки превантивни материали.

В навечерието на новата учебна 2014/ 2015 година, инициативата цели да привлече вниманието на всички участници в движението за осигуряване безопасността на децата. Пешеходната пътека е защитена зона, но и пешеходците трябва да спазват правилата за безопасност при пресичане на пътното платно.

До края на месец септември подобни акции ще се проведат в близост до учебни заведения в различни населени места в областта.

Инициативата се провежда и в контекста на стартиралата традиционна “Акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”