Състезание по драг рейсинг ще се проведе в Сливен
Състезание по драг рейсинг ще се проведе в Сливен / netinfo

Състезание по драг рейсинг ще се проведе в Сливен на 7 септември на летище „Бършен”. Това съобщи пред Дарик Веселин Кабаджов, председател на Управителния съвет на клуба по драг рейсинг в града. Автомобилите ще се състезават на права отсечка от 402 метра. Стартът ще бъде даден в 10 часа. Целта е един от двата стартирали автомобила да стигне пръв до финала. Драгстери от цялата страна ще вземат участие в състезанието.

Организаторите очакват голям зрителски интерес, като са взети и всички предохранителни мерки за избягване на инциденти. „Състезанието се провежда за втори път в Сливен и към него има изключителен интерес. Първата проява беше през май. Публиката беше от над 5 000 души. Нашата цел е да предоставим място на любителите на високите скорости да изпуснат адреналина, а когато шофират в градска среда да спазват правилата и да съдействат за ограничаване на катастрофите по пътищата”, каза Кабаджов.

На 6 септември през целия ден всеки желаещ може да направи проба със собствения си автомобил и да изпита възможностите си като шофьор.