Съдът постанови повторно преброяване на бюлетините в Сливен и Нова Загора
Съдът постанови повторно преброяване на бюлетините в Сливен и Нова Загора / Дарик Сливен, Архив

Административен съд Сливен допусна повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Сливен и Нова Загора. Това съобщи за Дарик председателят на съда Владимир Първанов.

Съдът дава възможност на жалбоподателите до обяд на 10 ноември да посочат едно лице, което да участва в преброяването и да посочат въпросите, на които искат да бъде отговорено. Страните по делото са поискали изслушване на свидетели, затова за 13 ноември, петък е насрочено съдебно заседание, уточни Първанов.

В жалбите, подадени от АБВ, Коалиция „Народен съюз", Коалиция „Съюз за Сливен", НФСБ,МК „ВМРО - Свети Георги Победоносец" и от кандидат за общински съветник Валентин Георгиев се твърди, че има манипулация и умишлени грешки при вписването на преференциите в сканираните протоколи на секционните избирателни комисии. Те се различават от тези, които са копирани в изборната нощ, в редица сканирани протоколи от секции броят на действителните гласове не съответства на нанесените данни в изборната нощ, има дописване на гласове, липсват действителни бюлетини, дописвани са преференции или просто техният брой не е отразен.

Делото за избор на общински съветници в Нова Загора е насрочено за 10 ноември, добави още Владимир Първанов.