Съдът отне имоти на Куцара
Съдът отне имоти на Куцара / netinfo
Сливенският окръжен съд реши днес да бъдат отнети в полза на държавата на осъдения за рекет Марин Христов Куцаров, по прякор Куцара, няколко имота по иск на Комисията за установяване и отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, съобщи съдия Мартин Данчев.

Марин Куцаров е свързан с Димитър Желязков – Очите, потвърдиха от местното поделение на комисията „Кушлев”.

От родения в Котел Куцаров, който в момента е в Старозагорския затвор, където излежава присъда за рекет над дребни търговци в Слънчев бряг, се отнемат 1100/1200 идеални части от овощна градина от 1200 кв м в местността Бостанлък в землището на Несебър, 50/1199 идеални части от два терена терена от по 1199 кв м всеки в същата местност.

От фирмата „Инвест Петролиум” ООД, в която според запознати Куцара е бил съдружник с несебърския бос Митьо Очите до 2007 година, съдът отнема дворно място от 910 кв м ведно с жилищна сграда и лятна кухня и подобрения в село Ковачево, община Раднево.

От свързаната с двамата осъдени Силвия Добрева Тихина, с адрес в гр. Котел, се отнемат контролно-технически пункт със застроена площ от 231 кв м в общински парцел.

Марин Куцаров е осъден да заплати държавна такса и разноски по делото в размер на 4200 лв.