Съдът отложи делото за убийството на Стоян Балтов
Съдът отложи делото за убийството на Стоян Балтов / netinfo

Две нови експертизи отложиха делото за убийството на Стоян Балтов.

Съдия Петя Крънчева назначи допълнителна съдебнопсихиатрична-психологическа експертиза на единия от подсъдимите Светлозар Стоилов. Специалистите трябва да установят дали той има повишена агресивност. На Светлозар му е назначена и допълнителна съдебномедицинска експертиза.

Вещите лица имат по 30 дни да изготвят двете нови експертизи, обясни единият от адвокатите на подсъдимите Емил Велинов.

Назначената по-рано съдебномедицинската експертиза показа, че Балтов е убит с множество ритници в главата, по лицето му са останали отпечатъци от грайфери на обувка. Тримата подсъдими Вили ГеоргиевАлександър Данаилов и Светлозар Стоилов, са били напълно вменяеми, но под влияние на много алкохол, смятат експертите.

На заседанието трябваше да бъде разпитан основният свидетел по делото Даниел Иванов. Предишното заседание беше отложено именно заради неговото неявяване, а прокуратурата държи на неговите показания.

Процесът се проточи доста дълго време, но сме безсилни да направим каквото и да е, каза братът на Стоян Борислав Балтов.

21-годишният Стоян Балтов беше пребит до смърт в нощта на 5 декември 2008 г. пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.