Съдии декларират участие в дружества
Съдии декларират участие в дружества / netinfo

Няколко съдии в Административен съд Сливен са декларирали участие в дружества към датата на назначението си. Декларациите по чл. 12, т. 2 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси са публикувани на официалния сайт на Висшия съдебен съвет.

Председателят на Административния съд Владимир Първанов е посочил участие в дружество със 100 акции с номинал 1 лев към датата на назначението си.
Съдия Иглика Жекова декларира като възможност за конфликт на интереси това, че е била член на СД на общинското дружество „Пътнически превози” ЕАД.
Съдията Слав Бакалов заявява в декларацията си членство в орган на
управление в Сдружение с нестопанска цел “Българска асоциация за вятърна енергия” – Сливен и в Сдружение с нестопанска цел “Контакт – Клуб Германия”, както и дребен пакет акции акционерно дружество, придобити от масовата приватизация.

Съдия Детелина Бозукова-Ганева е посочила като свързани лица съпруга си Емил Георгиев Ганев и свекъра си Георги Ганев като собственици на фирми. 
Някои от съдиите са декларирали и задължения по-големи от 5000 лева към банки.

Председателят на Окръжен съд Сливен е декларирал като единствено свързано лице Р.Д.Р. – съдия в Административен съд – Стара Загора, с което има родство от втора степен по сватовство, като същото реципрочно е направил съдията от Старозагорския административен съд Радостин Радков, както и членство в “Ловно-рибарско дружество” със седалище и адрес на управление в Сливен. Радков е декларирал и ипотечен банков кредит в размер на 30 000 евро и заеми в размер на 20 000 лева от Стоил Динев Стоилов и 25 000 лева от Николай Стоянов Катевски – двамата от Сливен.

Председателят на Окръжен съд Сливен Мартин Сандулов посочва като задължения в декларацията си - потребителски кредит от банка в размер на 12 000 лв. и ипотечен кредит от същата банка в размер на 41 000 лв., като размерът на задълженията е посочен към месец декември 2008 г.
Още двама съдии в Окръжния съд в Сливен са посочили свързани лица - Мартин Данчев - съпругата си М.Н.Д. като адвокат в Адвокатска колегия – Сливен, а съдия Христина Марева - 13 свои роднини.