Свърши лятното училище!
Свърши лятното училище! / Общински пресцентър Тунджа

С пикник в парка на селото  приключиха летните занимания за децата от село Бояджик, община „Тунджа". Символичен домакин на всички мероприятия бяха участниците от детската вокалната група „Пъстроцветна дъга" към Народно читалище „Джон Атанасов-1928".

Заедно със  свои връстници, те разучаваха детски песни в Библиотечно-информационния център по Програма „ Глобални библиотеки". Децата имаха възможност да четат приказки, решаваха  забавни задачи, рисуваха и оцветяваха книжки, редяха пъзели, изработваха различни апликации от цветна хартия, спортни състезания.

Научиха за историята на селото,  поднесоха цветя пред паметника на загиналите в Бояджишкото клане и паметника на Джон Атанасов, рецитираха стихове за България, съобщиха от общината.

Някои от децата помагаха в б

Свърши лятното училище!
netinfo
иблиотеката и подлепваха скъсани книжки, слагаха сигнатурни етикети и датници. Всяка седмица се прожектираха любими детски филмчета с приказки. Целта на инициативата беше децата на Бояджик да имат приятни и полезни занимания през цялата ваканцията, както и да се събуди техния интерес към книгите и историята на родния край.