Строят административна сграда на предприятието по озеленяване в Стралджа
Строят административна сграда на предприятието по озеленяване в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Започна строителството на административна сграда към Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в Стралджа. Строителството е изцяло с бюджетни средства, съобщиха от общината.

Планираната обща стойност на строително-монтажните работи  е 18 406 лв., като е предвидено  до края на годината тя да бъде изградена  само до груб строеж.

Продължението ще стартира  в началото на следващата година отново със средства от общинския бюджет. Идеята е преди завършване на проекта през август 2013 година  административната сграда да влезе в експлоатация. В изпълнение на  проекта „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство- Община Стралджа" в настоящия момент приключва първи етап за реконструиране на старата оранжерия, което включва нова желязна покривна конструкция, подмяна с нови стъкла, вътрешно обновление стелажи, измазване.

Цялостно е готов склада пред оранжерията с нова дървена покривна конструкция, измазване, ел.осветление, подова настилка.

 Предстои преграждане на оранжерията на две части. С бюджетни средства е закупен котел 40 квт, предстои изграждане на отоплителна инсталация на оранжерията и помещението на социалното предприятие.