Строг контрол за опазване на селскостопанската реколта
Строг контрол за опазване на селскостопанската реколта / Дарик Сливен, Архив

Конторл за опазване на селскостопанското имущество от престъпни посегателства и унищожаване  на продукцията в Новозагорско и Котелско извършват полицейските служители. 10 нарушения са установени при проверка, проведена на 10 юли в новозагорските селата Каменово, Коньово, Съдиево, Асеновец, Брястово и Караново, информират от полицията в Сливен.

Съставени са два акта на неправоспособни водачи, четирима водачи са били без застраховка “Гражданска отговорност”и са написани 4 фиша. Проверени са 20 автомобила и 28 души.

14 срещи са провели полицейски служители на РУП-Котел с кметове, представители на бизнеса, председатели на земеделски кооперации за установяване хода на жътвената кампания в община Котел.

Обходени са 12 района със зърнени култури за установяване на посегателства и причинени щети при хода на кампания.  Проведени са 8 беседи за спазване на забраните за  палене на сухи треви и стърнища от стопани и пастири.

В хода на операцията са проверени 2140 декара ожънати площи, 68 лица и 58 автомобила. Констатирани са 12 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и наредбата на общината. На нарушителите са съставени актове и фишове.