Стралджа с представители на национална конференция
Стралджа с представители на национална конференция / Общински пресцентър Стралджа, архив

Атанаска Кабакова, председател на Общинския съвет - Стралджа и Мария Толева, зам.-кмет на общината участват в организираната от Националната асоциация на председателите на Общински съвети в Република България Национална практическа конференция на тема „Подготовка, финансово осигуряване и приемане на Общинските планове за развитие 2014-2020 г.”  В проявата, която ще се проведе до 8 юни, са поканени да се включат, освен председатели на Общинските съвети, и общински съветници, кметове.

В първия ден бяха обсъдени изискванията към разработка на Общинските планове за развитие от гледна точка на ЗРРБ и „Роля и място на Общинските съвети в разработването и приемането на Общинските планове за развитие и включване на гражданите в този процес”. Във втория ден темата на лекциите ще бъде  „Възможности за финансиране изпълнението на Общинските планове за развитие” представена от Здравко Сечков, изп.директор на ФРМС.

 

Конференцията е предизвикана от течащата в момента процедура за разработване на Общинските планове за развитие за периода 2014-2020г. До края на 2013г. те трябва да бъдат приети от Общинските съвети.