/ Община Сливен
Кметът на Тернопол Серхий Надал прие делегацията от Община Сливен, водена от кмета Стефан Радев. Бяха обсъдени въпроси, свързани със сътрудничеството между двете общини, които празнуват, освен празника на Тернопол, но също така и половин век от установяването на побратимените взаимоотношения.
 

Кметът Стефан Радев се срещна с кмета на Тернопол Серхий Надал
Община Сливен


Кметът Радев и Надал постигнаха съгласие, че е време за интензифициране на контактите. Има възможност за съвместно осъществяване на европейски проекти по програми отворени и достъпни за Украйна.

Делегация от Сливен ще посети побратимения украински град Тернопол

Кметът Радев отправи официална покана за гостуване на делегация от Тернопол за празника на Сливен - Димитровден. Също така се ангажира с изпращане на покана до детски колектив от града да участие в следващото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници” в Сливен.

Кметът Стефан Радев се срещна с кмета на Тернопол Серхий Надал
Община Сливен


По време на срещат Стефан Радев подари на Серхий Надал копие от златната тракийска маска, която се съхранява в Регионалния исторически музей на Сливен. Кметът на Тернопол сподели още, че от двадесет години, в съвременната история на Украйна като независима държава, кмет на град Сливен не е посещавал Тернопол.