Стефан Личев обяви, че очаква бунтове
Стефан Личев обяви, че очаква бунтове / netinfo

„Аз лично очаквам това да се случи особено от земеделските производители. Тях ги залъгват, че ще получат някакви субсидии, а средствата още не са платени, макар че вече са 4 стотинки, което е мизерно”, каза председателят на ЗНС Стефан Личев при представянето на коалиция „Движение Напред” в Сливен. Личев прогнозира и увеличение на безработицата до 10 % и допълни:

„Вече може да се каже, че кризата е икономическа и ние предлагаме 380 милиона лева от бюджета да постъпят в сметката но фонд Земеделие главно за зърнопроизводителите, защото догодина се очаква по-слаба реколта и без тези средства хората ще фалират още до жътва. Животновъдите поискаха 200 милиона, така че искаме общо около половин милиард за да се помогне на земеделието. Тази седмица от коалиция „Напред” внасяме пакет от предложения за бюджета и ако те не бъдат приети нашите народни представители ще гласуват отново против този бюджет. Ще бъде поискано и увеличаване на заплатите на свещениците”, обяви още Личев.

„Предложението на управляващите е 100 милиона лева за подпомагане на бизнеса и ако мислят че с тези пари ще се борим с настъпващата криза, това е едно неадекватно решение. Правителството трябва да изработи план с оглед на икономическата криза, която ще настъпи, но ние не виждаме никаква готовност да се изработи такъв план”, смята председателят на партия Лидер Кънчо Филипов.

„Едва ли има някой, който намира, че държавата се управлява добре. Може и да има такива, но те или се возят на трамвая от „На всеки километър” или живеят в някой софийски кабинет, където реалността се вижда сутрин по телевизията. Направихме тази центристка коалиция, защото в ляво има БСП, която управлява с ДПС в името на един измислен етнически модел, а в дясно има реваншизъм, безсилие и битки от преди 20 години на тема комунизъм и антикомунизъм, ченгета и досиета”, каза на представянето Ангел Джамбазки, член на Изпълнителния комитет на ВМРО.