/ iStock/Getty Images
От 11 до 20 ноември ще се проведе втората кампания в рамките на акция „Зима” - „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя”, съобщиха от полицията.

Тя е насочена към поведението на пешеходците и водачите на моторни превозни средства спрямо тях. Ще бъдат санкционирани както водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците, така и пешеходци, пресичащи неправилно.

Контролът ще бъде завишен в часовете, когато се стъмнява и видимостта е по-малка, както и в тъмната част на денонощието. Ще се наблегне на превантивния контрол на пешеходци, които пресичат неправилно.

Започва акция „Зима“ на пътя

Продължават проверките по установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм като употреба на алкохол, наркотици, неправоспособност и превишаване на скоростта.

И тази година третата неделя на месец ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на загиналите при пътни произшествия. На 15 ноември, е предвидена превантивно-информационна кампания с участието на младежите доброволци от БЧК-Сливен.

ОД на МВР-Сливен

На този ден традиционно "Пътна полиция" и БЧК информират за основните причини, водещи до възникване на пътни инциденти и апелират за толерантност на пътя.

Припомняме на водачите на МПС, че от Съюзът на българските автомобилисти предоставят безплатни консултации по отношение състоянието и подготовката на автомобилите за зимния сезон. Всеки, който желае може да направи това в пункта на СБА, който се намира на бул. „Банско шосе” №4 в Сливен.