Стартира кампания за превенция на трафика на хора
Стартира кампания за превенция на трафика на хора / Местната комисия за борба с трафика на хора

Стартира информационна кампания за превенция на трафик на хора с цел трудова експлоатация в Сливен.

В рамките на кампанията се предвиждат информационни срещи и прожекции на тематични филми, разпространение на специализирана брошура, както и популялизиране на Горещата телефонна линия за изчезнали деца - 116 000, чрез прожекции на превенционни клипове, „ трафикът на деца – наша отговорност”.

Организатори са Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен,  а партньори дирекция „Бюро по труда”. Кампанията цели повишаване чувствителността на обществото по проблема трудова експлоатация, чрез предоставяне на информация за рисковете, механизмите за въвличане, начините за предпазване, координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора и на местните структури към нея, както и координатите на българските дипломатически служби в чужбина.

Жертвите на трафик на хора с цел трудова експлоатация често биват принуждавани да работят срещу минимално или никакво заплащане. Попадането в трудова експлоатация може да се случи, чрез агенции за набиране на хора за работа в страната и в чужбина, чрез агенции - посредници за младежки бригади, чрез обяви за работа, чрез познати, близки, дори роднини, чрез страници за запознанства в Интернет.