Старт на учебната година в СОУ „Ив. Вазов” в Нова Загора
Старт на учебната година в СОУ „Ив. Вазов” в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

 

С официална церемония по вдигане знамето на Република България и посрещане на знамената на училището започна новата учебна година в СОУ „Иван Вазов” в Нова Загора. За първия учебен ден ученици и учители бяха подготвили богата литературно-музикална програма, наситена със стихове, песни и танци. Символичният ключ на знанието беше предаден в ръцете на първокласниците с пожелания да отвори за тях чудните врати на познанието и науката. Официалните гости на откриването бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и началникът на Регионален инспекторат на образованието в Сливен Бисерка Василева. Към присъстващите се обърна директорът на училището Бойка Няголова. Тя пожела на учениците да са здрави, ученолюбиви, да вярват в успеха си и да отворят сърцата си за нови знания, на родителите да бъдат до своите деца,  да ги подкрепят и насърчават за нови успехи, а на учителите да работят с много любов все така всеотдайно и професионално. Няголова  изказа благодарност и на Община Нова Загора за отпуснатите финансови средства за ремонта на училището.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи и заместник-кметът Захариева: „Радвам се, че тази учебна година можете да започнете в една нова, обновена и приветлива сграда, която успяхме да подготвим за Вас заедно с директора и педагогическия колектив на вашето училище. Бъдете здрави, упорити и разумни. Пазете новата си придобивка и традициите на Вашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! И в деня, когато християнският свят празнува Деня на Вяра, Надежда, Любов и София и отдаваме почит на добродетелите, които носят, Ви пожелавам вярата, надеждата, любовта и мъдростта да Ви напътстват в мислите и делата.”

Прекрасен и незабравим първи учебен ден и една успешна учебна година изпълнена с много хубави емоции, съчетани с хиляди детски усмивки бяха пожеланията на началника на РИО - Сливен Бисерка Василева. Трикольорната лента на новата обновена и модернизирана сграда беше прерязана от Василева, Захариева и Няголова. Прозвуча и първият школски звънец, след което първокласниците прекрачиха за първи път училищния праг.

Старт на учебната година в СОУ Ив. Вазов в Нова Загора
netinfo