Старият бряст оживя в ученически рисунки
Старият бряст оживя в ученически рисунки / Община Сливен

Спортната легенда в щангите Нораир Нурикян, писателката и журналистка Иванка Денева, диригента Методий Григоров, поета Деньо Денев, алпиниста Атанас Скатов, кметът на Сливен Кольо Милев връчиха наградите на отличените  в конкурса по повод участието на Стария бряст за дърво на Европа.

Със свои рисунки участваха над 230 ученици и деца от детските градини в Сливен, както и от школите по изкуства „Млади виртуози” и към общинския детски комплекс.  Комисия от художници с председател Даниела Ненчева – директор на Художествената галерия „Димитър Добрович” разгледа и оцени рисунките.  С наградените творби  бе експонирана еднодневна изложба на открито - около символа на Сливен.

По време на изложбата ученици от деветите класове на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” рисуваха Стария бряст.

Нораир Нурикан благодари на всички участници в конкурса за прекрасните рисунки. „Старият бряст е символ на нашия град и аз съм уверен, че ще стане символ на цяла България”, посочи известният български спортист и треньор, двукратен световен шампион, единствения български щангист с 2 олимпийски титли.

Днес, 21 февруари от 13 часа ученици от ІХ ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще представят своя програма.