Станка Златева присъства на откриването на учебната година в Спортното училище
Станка Златева присъства на откриването на учебната година в Спортното училище / Община Сливен

С тържествена церемония и издигане на националния флаг започна новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен. Тържествен строй прие знамето на учебното заведение. Гост на празника беше и кметът Кольо Милев, който поздрави учениците. „Много нови победи и завоювани медали, които да радват вас самите, треньорите и тези, които ви подкрепят”,  пожела той. По думите му, учебното заведение е средище за подготовка на шампиони и община Сливен ще продължи да съдейства децата да получат качествена подготовка.

В училището учат 290 ученици, а за първа година има прием на три паралелки – 6, 7 и 8 клас по седем вида спорт. Децата тренират – акробатика, лека атлетика, футбол, борба, вдигане на тежести, джудо и самбо.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif„За пръв път прага на училището днес прекрачиха 66 млади спортисти, които ще развиват уменията си тук и надявам се ще дадат нови поводи за гордост на педагогическия  и треньорския колективи, посочи в приветствието си  Наташа Иванова – директор на СУ „Димитър Рохов”.

Сред гостите на церемонията по откриването на учебната година бяха Станка Златева - носителка на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, областният управител Димитър Сяров, Бисерка Михалева - началник на РИО Сливен, Ради Добрев – председател на училищното настоятелство и др.