Станини Дешева представи нова книга „Минало несвършило време
Станини Дешева представи нова книга „Минало несвършило време / Общински пресцентър Нова Загора

Известната Станини Дешева филолог, ерудиран литератор и журналист представи новата си книга „Минало несвършило време" в Нова Загора. В Клуба на дейците на културата тя представи излязла наскоро от печат книга „Минало несвършено време" с красноречивото подзаглавие: „Дохчевият род, стари случки от Нова Загора и какво ли още не."

Представянето е организирано от НЧ „Напредък - 2001" и Петър Колев - директор на Историческия музей  и е част от програмата на Община Нова Загора по повод празника на града. Станини Дешева изказа благодарност на всички свои роднини, съученици, съграждани, които са й съдействали и са подпомогнали огромния събирачески труд, без който е било невъзможно възстановяването на родословното дърво на рода й.

Авторката споделя отделни моменти от творческия си процес в търсене на изгубените парченца от пъзела на историята. Дешева е инициатор и основател на детския литературен конкурс „Искри", в който участват и деца от български общности извън пределите на страната.

Работи  в Държавната агенция за българите в чужбина, като редактор в Кирило-Методиеивския вестник "За буквите - О писменехь", член е на неправителствена организация - дружество "Родолюбец" за културно-просветни връзки с българите от Бесарабия, Таврия, Крим, Казахстан и всички бивши държави на СССР