Стабилна 2011 г. изпрати МБАЛ „Д-р Ив. Селимински”-Сливен
Стабилна 2011 г. изпрати МБАЛ „Д-р Ив. Селимински”-Сливен / Дарик Сливен, архив

2011 година е била стабилна във финансово отношение за МБАЛ „Д-р Ив. Селимински”-Сливен. Това заяви изпълнителният директор д-р Васислав Петров. „Нашият лимит беше различен за всеки месец - около 1 млн. лева. Даването на възможност за прехвърляне на средства от месец в месец и от тримесечие на тримесечие, ни помогна да бъдем по-гъвкави”, обясни д-р Петров. Така областната болница е успяла да плати старите си задължения, които в началото на 2011 г. са били в размер на около 2 млн. лева, а в края на годината 650 000 лева.

През 2011 г. болницата успя да направи ремонт на бившата кино-зала, са създадени отлични условия за отделението по неврохирургия. В екипа има двама много добри специалисти и от ръководството на болницата се надяват тази година да бъдат въведени нови методи на лечение, което да накара пациентите да предпочитат сливенската неврохирургия вместо да пътуват до Пловдив или София за университетските клиники.

На територията на бившата кухня е направен ремонт и е създадена заседателна зала с 60 места, оборудвана с мултимедия, където да се  провеждат съвещания, обучения и презентации.

„Успяхме да купим и медицинска апаратура - два апарата за реанимация, респиратор и анестезиологичен апарат, нов апарат за хемодиализа, нова операционна лампа, която бе инсталирана в отропедичната операционна, 12 монитора, с които се дооборудваха някои отделения, беше закупен и нов ехографски апарат”, каза още д-р Васислав Петров.