Среща с Елена Хайтова в Стралджа
Среща с Елена Хайтова в Стралджа / Дарик Сливен, архив

Сдружение „Приятели на литературата „П. Кр. Яворов” Стралджа организира днес, 13 юни, от 15.00 ч. в Клуба на пенсионера среща с проф. Елена Хайтова, дъщеря на известния творец Николай Хайтов. Тя ще гостува в Стралджа заедно със съпруга си Никола Гигов, за да разкажат интересни подробности за живота и творчеството на родолюбеца Николай Хайтов. Очаква се да представят и своите книги.

На срещата са поканени да присъстват  читалищни , културно-просветни кадри, педагози, специалисти от музея в Стралджа, граждани.

 

Проф. Елена Хайтова е автор на „Баща ми – най-дивият разказ”, „Сама сред звездите” за Валя Балканска, „Безумният Орфей” за съпруга й Никола Гигов. С особен интерес се посреща и „Гладиаторът Хайтов”, където описва битките на баща си за запазване чистотата на българския език, за гората и българската природа. Не е пропусната и темата за гроба на Апостола. Никола Гигов  е автор на 50 книги - поезия и проза, носител на множество национални и световни  награди. Той е признат за най-големия изследовател – Орфеист.