Спешен център откриха в тунджанското село Тенево
Спешен център откриха в тунджанското село Тенево / netinfo

Спешен център, който ще обслужва над 8000 души от 14 селища на общината «Тунджа» бе открит днес в село Тенево. Лентата прерязаха кметът на общината Георги Георгиев и министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, а тържествен водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.

10 здравни специалисти, снабдени с нов реанимобил и съвременно медицинско оборудване, предоставени от министерството на здравеопазването, денонощно ще осигуряват дежурства в Спешния център.

С този в Тенево, филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол стават вече седем.  Откритият днес се помещава в двуетажната сграда на бившата здравна служба, предоставена от Община „Тунджа”. Ремонтът и реконструкцията е на стойност около 200 000 лева, изцяло предоставени целево за обекта, съгласно правителствено постановление – съобщи кметът Георгиев. Оборудването и обзавеждането в по-голямата си част са осигурени от министерството на здравеопазването и частично от община „Тунджа”.

„С тази нова придобивка ще осигурим много повече сигурност за живота  и здравето на хората от община Тунджа” – каза при откриването министър Желев.