Спад на обявените работни места
Спад на обявените работни места / netinfo

445 са заявените и разкрити работни места в област Сливен през месец септември. Спрямо месец август има спад на общо обявените работни места - със 180, който се дължи почти изцяло на по-малкото обявени работни места в реалния сектор, съобщи директора на Бюрото по труда в Сливен Тихомира Димитрова.

Най-много работни места в реалния сектор са заявени в отраслите "Административни и спомагателни дейности", "Преработваща промишленост", "Образование" и "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" .

Най-малко работни места са обявени в отраслите "Строителство" и "Хуманно здравеопазване и социална работа" , а в "Добивна промишленост", "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива", "Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване", "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения", "Професионални дейности и научни изследвания" и "Култура, спорт и развлечения" няма обявени такива.

Постъпилите на работа от бюрата по труда от Сливенска област през месеца са общо 549, като 89.8 на сто от тях или 493 души са устроени чрез посредничеството на бюрата по труда.