Снимаха филм край Сливен
Снимаха филм край Сливен / netinfo

Първите снимки на новия български игрален филм „Моето мъничко нищо” бяха направени  на Шато „Ветровити хълмове” край Сливен. Режисьор на лентата е Дочо Боджаков , по сценарий на Боян Папазов, оператор е Иван Варимезов. Актьорите в главните роли са Йоана Буковска, Николай Урумов, Койна Русева и други.

Филмът разказва за зачеването, износването и раждането на едно българско дете, което накрая ще бъде пласирано в Европа под формата на органи за медицински трансплантации. Акцентира се не толкова върху шокиращата история, колкото върху душевността, характерите и мотивациите на участниците в нея.

От Сливен екипът отпътува за свети Влас, където ще остане около 25 дни и ще снима в комплекса на братя Диневи, каза продуцентът на филма Христо Христов. Предстоят два снимачни дни в Бургас, а финалът на филма ще се заснеме на Кръстова гора.

За снимките край Сливен са използвани около 110 статисти от близките села Ковачите и Злати войвода.

За първи път снимките се правят на цифров носител, който ще бъде прехвърлен на лента в Будапеща-Унгария. Христов се надява, че премиерата на „Моето мъничко нищо” ще бъде след една година. Филмът се финансира от Министерството на културата и БНТ и ще струва около 1 милион лева.