Смениха прокурора по делото срещу Лечков
Смениха прокурора по делото срещу Лечков / снимки: Гергана Пейчева
Смениха прокурора по делото Лечков
38124
Смениха прокурора по делото Лечков
  • Смениха прокурора по делото Лечков

Старозагорският Окръжен съд даде ход на делото срещу кмета на Сливен Йордан Лечков, образувано по жалба на Илия Георгиев-Манастира. Обвиненията са за търговия с влияние и измама. „От много панаири съм излизал читав и от този ще изляза", коментира пред старозагорските журналсти Лечков, според когото сливенският окръжен прокурор Пламен Стефанов е „един смешко, който го преследва лично от близо шест години".

Съдът повери обвинението в ръцете на старозагорския окръжен прокурор Константин Тачев и отстрани сливенския му колега заради неспазване на законови разпоредби.

Ето как Йордан Лечков коментира обвиненията:

„Един смешко ги повдига и ги образува, особено нашия сливенския смешко. Аз ви казах-импотентен прокурор, окръжен прокурор, който иска да управлява общината. През април обвиненията бяха седем, сега станаха девет, а вижте какво смешно дело се вкарва в съда. И ако това не е предизборно-здраве му кажи".

Според едно от обвиненията през 2005 година  Лечков е поискал и приел 5 хиляди лева дар от Манастира

Смениха прокурора по делото срещу Лечков
netinfo

за ОФК"Сливен 2000", за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителната агенция по горите, във връзка със службата му. „Не съм получавал лично тези средства и няма от какво да се срамувам" каза Лечков."Намерете ми един да даде 5 милиона на футболния клуб-няма да му се разсърдя. Факт е, че футболният клуб е получил парите, но навсякъде се тръби, че съм ги взел аз. Не съм получавал такива средства.Няма нищо, от което да се срамувам".

След като беше даден ход на делото предстои да бъдат разпитани 12-те свидетели по него.

В прикачения звуков файл са изявленията на Лечков.