затвор
затвор / Sofia Photo Agency, архив
Служителите от Сливенския женски затвор ще се включат в протестите на своите колеги. Като началото е утре, 15 ноември и те ще носят трикольорни ленти. Това съобщи за Дарик Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на синдиката.

 Исканията им са за финансово обезпечаване на дейността на главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", осигуряване на необходимите пари за основно възнаграждение, както и за допълнителните плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР

„Протестът ще бъде прекъснат когато има резултат от нашите действия. Давам си сметка, че той не може да бъде безкраен и съм убеден, че  ще бъдат сменени формите на недоволство. Протестите ще продължат със събрания пред затворите и съдебните сгради в страната и започване на ефективни действия още в първия ден на Председателството на България в ЕС през 2018 година”, каза още Цветан Михайлов.

Той изрично подчерта, че „протестните действия нямат за цел да дискредитира държавата от европейските партньори, а само законова възможност за изразяване на недоволството им”.