Сливенските огньове пламват на 5 май
Сливенските огньове пламват на 5 май / Община Сливен, Архив
Сливенските огньове пламват на 5 май
79576
Сливенските огньове пламват на 5 май
  • Сливенските огньове пламват на 5 май

Премиерата на песента „Дървото на любовта”, посветена на Стария бряст ще бъде на 5 май по време на церемонията по запалването на символния огън на Майските дни на културата в Сливен. Това съобщи за Дарик инж. Петър Петров, главен експерт в отдел „Екология” на община Сливен. Песента, която е по текст на Ники Комедвенска и музика на Хайгашот Агасян, ще бъде изпълнена от певицата Тони Димитрова.

Сливенските огньове ще бъдат запалени от носителите на наградата „Добри Чинтулов“ за 2013 и 2014 г. Деньо Денев и Валентина Радинска.  Церемонията ще се състои в 20,45 часа l Драматичен театър "Стефан Киров".

Майските празници на културата ще продължат през целия месец, като Сливен ще бъде сцена на множество концерти, изложби , фестивали и премиери.

Събитията на 5 чай стартират на площад „Хаджи Димитър“, когато в 10.30 часа е концертът на децата от детските градини в Сливен. Отново на площада в 16.00 часа е концертът с участието на фолклорни детски и младежки колективи и клубове за непрофесионални изпълнители.

В 18.00 часа във фоайето на ДТ „Стефан Киров“ ще бъде открита и изложбата „Светът на изкуствата” на скулптора Светослав Милев. В 19.00 часа е тържественият концерт на Симфоничен оркестър - Сливен с диригент Диан Чобанов, с участието на Симона Кодева - сопрано, Иван Момиров - тенор, Ивайло Джуров - бас и Петър Данаилов – баритон.

След запалване на огньовете ще започне концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен и Ансамбъла за народни песни и танци „Тунджа” – Ямбол.