Сливенската болница получи дарение
Сливенската болница получи дарение / netinfo

Дарение на медицинска техника и апаратура за Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински” в Сливен направиха от инициативата „Българската Коледа”, съобщи директорът на болницата д-р Методи Попстойков. Дарението е на обща стойност 212 хиляди и 244 лева и включва многофункционален ехограф, инкубатор, неонатологичен аспиратор и назален неонатологичен ципап или апарат за обдишване на кърмачета.

Ехографът има опции за много функции и с него могат да се извършват кардиографии на възрастни и деца, гинекологични и изследания на коремни органи. За ползване на апарата ще се пригоди специално помещение.

Детско отделение получи и два монитора за следене на жизнените функции и те ще бъдат използвани в интензивния сектор, съобщи д-р Бъчварова.

„Болницата по принцип е задоволена с апаратура, но основния проблем е гладът за специалисти, който се чувства в цялата страна”, смята д-р Попстойков.

Здравното заведение догодна ще сключи договор със Здравната каса в областта на ортопедията.

„Досега сме поставили 23 протези на горни крайници като засега болните заплащаха тези операции”, каза директорът на болницата и допърни, че през следващата година ще започнат и безкръвни операции на сливици.