Сливенска учителка е носител на престижна международна награда
Сливенска учителка е носител на престижна международна награда / netinfo
Учителката по философия Маргарита Маркова от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен получи международната награда "Проф. д-р Петер Фишер Апелт". Отличието се връчва на учители за постижения в различни области. Тази година за първи път се дава на учител по философия, който е извел ученици на олимпиади през последните три години. Наградата е посветена на юбилейната 20-та олимпиада по философия. Призът бе връчен на тържествено заседание на 17 май. Ученици на Маргарита Маркова от Хуманитарна гимназия са били първи лауреати в национални олимпиади, а двама от тях са участвали в международно състезание по философия, проведено във Варшава.

„Тези успехи нямаше как да дойдат, ако не ми беше предоставена добра възможност и ако гимназията не беше до мен. Безкрайно съм благодарна, че намерих своето място в това училище, че успях да развия своите идеи и намерих ученици, които да ми повярват”, сподели Маргарита Маркова.

Наградата "Проф. д-р Петер Фишер Апелт" е учредена от международната фондация "Св. Св. Кирил и Методий" през 2002 година и носи името на почетния президент на организацията.