Сливен  върза трите точки с три гола срещу Ботев
Сливен върза трите точки с три гола срещу Ботев / netinfo
Сливен върза трите точки с три гола срещу Ботев
21877
Сливен върза трите точки с три гола срещу Ботев
  • Сливен върза трите точки с три гола срещу Ботев

Отборът на Сливен си взе резонните три точки от състава на Ботев. „Воеводите" победиха с 3:0 пловдивчани, в среща от 3-я кръг на А група. Момчетата на Диян Петков надиграха категорично съперника си, като още преди почивката успаха да си осигурят успеха.

 Ботев, воден и в този двубой от Владимир Чернев, който все още е собственост на нежелания Димитър Христолов, показаха дух. Въпреки че получиха три гола, през втората част играчите демонстрираха желание да върнат поне едно попадение. Това обаче така и не се случи до края на мача, като сериозните проблеми в клуба личат осезаемо и на терена.

 Домакините от Сливен започнаха активно срещата. Още в 4-та минута Александър Тонев успя да пробие по крилото, върна към Диян Христов, а той с точен удар реализира за 1:0.

 Малко по-късно, в 15-та минута лошите моменти за Ботев продължиха, след като Диаян Христов стреля към вратата, пазена от Велинов, но Антон Вергилов, в опита си да изчисти, прати кълбо в собствената си мрежа за 2:0. Третото попадение дойде е 23-та минута Илия Илиев отбеляза за 3:0, след чудесен удар от пряк свободен удар.

 През второто полувреме Сливен игра повече за своите фенове, но така и не вкара повече голове. Трите точки обаче вече им бяха вързани в кърпа, а това им осигури и изкачването до 7-то място с 4 точки. „Канарчетата" пък са последните, без нито една точка до този момент.

 Коментара за мача от старши треньора на ОФК Сливен чуйте в прикачения файл