Сливен се включва в Нощта на музеите
Сливен се включва в Нощта на музеите / Община Сливен

 

С обявяване резултатите от Националния литературен конкурс „В. Найденов” 2013 г. продължават проявите, свързани с Майските дни на културата „Сливенски огньове”. Събитието ще се състои от 18.00 ч. в зала „Май”.

На 18 май /събота/ за поредна година Сливен ще се включи в Нощта на музеите. Регионален исторически музей – Сливен ще представи пред сградата си своя програма, включваща цигулкови изпълнения на деца от ОШИ „Мишо Тодоров”, Хор „Добри Чинтулов”, Клуб „Етнография” при СОУ „П. Яворов”, програма на Детски комплекс – Сливен, Клуб по спортни танци „Сливен”, Самодеен фолклорен състав „Млади сърца”, Духов оркестър „К – 3 - Джуниър”, Людмила Йовчева и Младежки танцов ансамбъл „Браво”.

По-късно в залите на музея ще има дегустация на вина в тракийски съдове.

В съботният ден ХГ „Димитър Добрович” ще представи програма, която започва в 18.00 ч. на бул. „Цар Освободител” 13 с Детска работилница и в зала „Сирак Скитник” с открита сцена и известни изпълнители.

На 22 май ще бъде открит 17-ти Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Сливен ще отбележи тържествено на 24-ти май Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. Представянето на третата част от книгата на д-р Андон Бояджиев „Будна памет за Сливен” е на 30 май.