Сливен подписа споразумение за финансиране на инвестиционната си програма
Сливен подписа споразумение за финансиране на инвестиционната си програма / Община Сливен

За 7 големи основни проекта с включени 11обекта, заложени в Инвестиционната програма на община Сливен за периода 2016 - 2020 г. са подписани споразумения за изпълнението им, съобщи кметът Стефан Радев.

Тяхната обща стойност е приблизително 26 млн. лв. Най-голямата част от сумата - над 14 млн. лв. е предназначена за реализацията на проект за интегриран градски транспорт на Сливен, включващ обновяване на автобусния парк на общинската фирма „Пътнически превози", внедряване на интегрирана информационна система за продажба на билети и таксуване на гражданите, която ще показва и в реално време движението на автобусите от градския транспорт.

Другите проекти са „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Сливен", който включва основен ремонт и благоустрояване на четири детски градини „Зорница", „Мак" , „Вержин и Хаик Папазян" и „Детство" като освен ремонтите в детските градини ще има, и ново оборудване.

Заложен за реализация е и проект „Подобряване на културната инфраструктура в гр. Сливен". Тук е включена цялостна реконструкция, преустройство, престрояване и надстрояване на зала „Сирак - Скитник", както и благоустрояване на поречията на р. Асеновска и благоустрояване на кв. „Република".

Предстои да се проведат процедурите за избор на изпълнител, обясни още кметът.