Сливен отбелязва Седмицата на донорството
Сливен отбелязва Седмицата на донорството / Sofia Photo Agency, архив

По повод 11 октомври - Европейския ден на донорството и Седмицата на донорството /11-17 октомври/ Общественият съвет за подкрепа на донорството (ОСПД) - Сливен ще  организира обществена информационно-разяснителна кампания в подкрепа на донорството. Това съобщи Анелия Иванова, координатор на ОСПД – Сливен, която е и експерт „Младежки дейности и програми” в Младежки дом.

Целите на кампанията са донорството да стане част от културата на българина; да се стимулират гражданите и обществото чрез информираност и  прозрачност в областта на трансплантирането на органи, тъкани и клетки; да се насърчи донорството.

По време на седмицата на донорството ще бъдат разпространявани информационни материали от младежи доброволци.

"Като част от Кампанията на 11 октомври, събота, от 11.00 ч. пред сградата на НТС ще “прегърнем” каузата на  донорството под мотото “Прегръдката на Сливен”, уточни Иванова.

Обществен съвет за подкрепа на донорството - Сливен се включва в седмицата и с провеждане на дебат, подготвен от ученици от Клубове “Дебати” при Младежки дом - Сливен на тема: „Донорството е най-висша форма  за любов към ближния”. Дебатът ще се проведе на 17 октомври от 12.30 ч. в залата на Регионалния инспекторат по образование.

Ще бъдат проведени дискусии с ученици от две средни училища в Сливен по темата.