Сливен отбелязва Международния ден на младежта
Сливен отбелязва Международния ден на младежта / Община Сливен

Под надслов "Да изградим свят, който харесваме" ще премине в Сливен Международния ден на младежта - 12 август. Той се организира за девета поредна година.  Мащабната проява ще започне в 18.00 часа в Градската градина. За включилите се в празника има различни аткракции – яздене на пони, зумба, йога, боди-арт, рисуване с къна, състезание по диск-голф и много игри. Доброволците от чужбина ще представят традиционни ястия и музика от техните страни. В 19.30 започва Зумба маратон с Борис Панайотов. На плочата в Градската градина ще бъдат и група "Монолог".

"Очертава се това да бъде най-мащабното събитие на младежки организации в Сливен", отбеляза Анелия Иванова, експерт „Младежки дейности и програми” в Младежки дом.

12 август е обявен за Международен ден на младежта, след като на 17 декември 1999 г. Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8 - 12 август 1998 г. Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. По този начин да се предизвика по - голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 г., както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995 г. (резолюция 50/81).