Сливен отбелязва 134 години от обесването на Левски
Сливен отбелязва 134 години от обесването на Левски / netinfo

От 12 часа днес пред барелефа на Васил Левски в Сливен –пред параклиса „Свети Цар Борис Покръстител”, ще се състои общоградско поклонение по повод 134 години от обесването на Апостола. Преди това ще бъдат поднесени цветя пред паметните плочи на сподвижниците му в Сливен. Утре вечер от 19 часа в зала „Зора” ще се проведе благотворителен концерт с участието на младежки групи.

Проявата е част от кампанията за набиране на средства за построяване на паметник на Левски в Сливен. Инициативата за построяване на паметника е на учениците от Професионалната гимназия по електротехника още от февруари 2005 година. Те създадоха инициативен комитет и откриха банкова сметка за събиране на средства. Чрез анкета бе определено мястото, на което ще бъде построен паметника- градинката на площад „Левски”, пред трето училище.

Сега инициативният комитет отправя призив към гражданите да се включат с доброволни дарения. Изработени са картички с текста на призива и номера на банковата сметка. Те ще се разпространяват сред гражданите.