Сливен отбеляза 24 май с шествие и награди за изявени ученици
Сливен отбеляза 24 май с шествие и награди за изявени ученици / netinfo
Тържествена церемония в чест на празника  на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се състои днес от 11.30 часа, на площад „Хаджи Димитър. Под звуците на химна на Република България ще бъде издигнато националното знаме. Слово по повод 24 май, ще поднесе кметът на община Сливен Стефан Радев. Преди това в 11 часа от Градската градина по бул. „Цар Освободител” до градския площад ще премине празничното шествие на ученици от сливенските училища.

В навечерието на 24 май – Празника на българската просвета и култура Община Сливен удостои с награди учители, творци и дейци на образованието и културата за техния принос в духовния живот на общината.

От името на наградените слово ще произнесе Величка Ненчева – носител на наградата на Община Сливен на името на видната сливенска учителка и общественичка Аргира Жечкова за 2017 година.

Ученици от сливенските училища ще поднесат гирлянда на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

След церемонията на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои празничен концерт с участието на детски фолклорни колективи.
В 12 часа в зала 105 на община Сливен ще се състои среща на ръководството но общината с ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

В 20 часа на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Ана Мария Трайкова.