Сливен
Сливен / Община Сливен
Общоградско тържество по случай празника на народните будители се състоя днес на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен . То се организира от Община Сливен, Регионално управление на образованието и ППМГ „Добри Чинтулов“.

Сливен
Община Сливен


 Кметът Стефан Радев поздрави своите съграждани:„В своите най-тежки моменти, българският народ е черпил вдъхновение от славните си герои от миналото. Днес, ние често се питаме за Паисий, Ботев, Левски, защото имаме нужда от големи водачи. Аз вярвам, че те имат двоите последователи и днес, в класните стаи, читалищата и музеите, навсякъде където има стремеж към знание и към духовност. Днес, много хора като славните ни предци, без да търсят слава работят неуморно в това да има светлина по пътя ни. Поклон пред дейността на народните будители от близкото и далечно минало, и от днешния ден! Честит ден на народните будители. Да живее България!"
 
На тържеството присъстваха още Стоян Марков,зам.-кмет „Икономическо развитие“, Пепа Чиликова, зам.-кмет по „Хуманитарни дейности“, както и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.
 
Поздравителни адреси изпратиха народните представители Таско Ерменков и Кольо Милев.

Сливен
Община Сливен


 Ученици от сливенските училища поднесоха „Гирлянд на славата“ пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.