Сливен одра Одра
Сливен одра Одра / netinfo

Отборът на Сливен победи с 2:1 полският първодивизионен Одра. Тимът на Йордан Лечков успя да обърне съперника си, след като губеше контролната среща с 0:1. Това бе и последният спаринг на „войводите” по време на лагера им в Анталия.

 

През първото полувреме свата тима не успяха да си отбележат гол, като най-сериозното положение преди почивката бе сътворено от Илия Илиев от около 22-23 метра прати топката в напречната греда.

 

Одра, който се намира на 12-о място в класирането на полското първенство, също имаше своите шансове през първата част. За сметка на това малко след почивката успяха да открият. В 46-та минута Малковски изпълни фаул, като центрира към вратата, нападател на Одра посегна към топката и това подлъга стражът на Сливен Здравко Чавдаров, който не игра с кълбото и то се оплете в мрежата.

 

Десет минути по-късно обаче Илия Илиев отправи удар към вратата на поляците, топката рикошира и попадна във Виктор Петаков, който отблизо я мушна в мрежата на Одра за 1:1.

 

В 62-та минута Сливен каза и последната си дума. След центриране от корнер се получи се меле в наказателното поле, от което се възползва Владислав Ямуков стигна до топката и реализира за 2:1.

 

Малко преди края Мирослав Миндев бе изгонен от игра за спречкване с противников футболист, който също получи червен картон. В заключителните секунди Илия Илиев пропусна да направи победата на Сливен по-убедителна.