Сливен е готов да посрещне зимата
Сливен е готов да посрещне зимата / netinfo

Един команден и три опорни пункта са сформирани в община Сливен. Целта е предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението при усложнена зимна обстановка, съобщиха от общинската администрация.

Командният пункт с база в Сливен обслужва пътищата в равнинната част, пътя Сливен – Карандила и Сливен – Раково, както и уличната мрежа в града. Изграденият опорен пункт в село Бяла обслужва пътищата Бяла- Въглен и Бяла – Новачево – Градско, а пътя Стара река – Средорек – Божевци, местността Варниците – Божевци – Изгрев, границата с община Елена и пътищата до селата Ръченица и Зайчаре се обслужват от опорния пункт изграден в село Стара река.

Кантонът в местността „Чуката” се поддържа от стационарна верижна машина, допълват още от администрацията. Осигурени са материалите за провеждане на снегопочистване и опесъчаване на пътищата, както и необходимата техника.

Има денонощно дежурство в база „Команден център” Сливен и патрулна кола с мобилна връзка. При нужда може да сигнализирате на денонощен телефон – 66 30 66, 611 136.

Уведомени са всички кметове на населените места, кметски наместници и главни експерти при Центрове за административно обслужване при общинска администрация.