Скоростно изкачване на Хамам баир
Скоростно изкачване на Хамам баир / Дарик Сливен, архив

Скоростно изкачване на Хамам баир по стълбите, водещи до върха под надслов “Напред и нагоре” ще се състоио днес, 5 октомври. Състезанието е за ученици и се провежда за втора поредна година. Това съобщиха представители на организаторите - Кети Бозукова, президент на Ротари клуб – Сливен и Стоян Гурков, експерт в общината.

Стартът на изкачването ще започне от 9.30 часа пред храм “Свети цар Борис-Михаил Покръстител”, а финалът ще бъде пред паметника на Хамам баир.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи – момичета и момчета 5-7 клас, 8-9 клас,  юноши и девойки 10-11 клас. Според регламента на състезанието стартовете са шест, максималният брой участници от едно училище трябва да бъде 10 от всяка възрастова група.

Първите трима победители от всяка възрастова група ще бъдат наградени. Всяко училище, изпратило участници за повече от три старта, получава награда топка. Училището, спечелило най-много индивидуални награди ще получи купа за отборен победител.

След приключването на скоростното изкачване за ученици Ротари клуб – Сливен кани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите.