Скоростно изкачване на „Халката”
Скоростно изкачване на „Халката” / www.panoramio.com

Второто скоростно изкачване на „Халката” ще се проведе на 29 юни, неделя. Изкачването е последното от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто”, и ще подкрепи националната кампания „Място в сърцето” – за параклиса „Свети Мина” в Сливен.

За участие се канят всички любители на спорта, туризма и природата. Целта на проявата е да се популяризира дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за талантливи деца и младежи.

Право на участие имат хора на възраст над 13 години. Всички регистрирали се за участие ще бъдат разделени в четири възрастови групи съответно. Участниците разделени в съответните групи стартират от долна лифтена станция и финишират на „Халката”. Всички се движат по един и същ предварително определен маршрут. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване.

Стартовите групи стартират през 10-15 минути. Първите качили се състезатели слизат до долна лифтена станция по друг маршрут.

Регистрацията за участие е от 08:30 до 09:45 ч. при съдиите на състезанието на старта.

Всички участници в надпреварата ще получат отличителни значки/стикери/ „Обществен дарителски фонд Сливен”. За първите трима участници по групи в надпреварата са предвидени медали /индивидуално/ и купа за най-бързия участник. Всички останали участници ще получат грамоти за участие в надпреварата. Ще бъдат наградени и най-младия и най-възрастен участник.