Системата за резервации на туристическия сайт на община Сливен отново работи
Системата за резервации на туристическия сайт на община Сливен отново работи / netinfo

Системата за резервации на туристическия сайт на община Сливен поднови работа от първи май. Това съобщи за Дарик, директорът на международния отдел Стоян Марков. Запитвания за града постъпват и в туристическото бюро, разкрито в администрацията, където се работи съвместно с Природен парк „Сините камъни”.

Вече е разработена и система за резервации, но тя ще започне да функционира пълноценно на по – късен етап, уточни Марков. Обмисля се да бъде създадена Асоциация по туризма в Сливен. В нея ще влязат представители на институции, свързани с туризма.

Целта е чрез една такава асоциация да се развие още повече рекламата. Община Сливен взе участие със свой собствен щанд в Петото Международно изложение по „Културен туризъм „ във Велико Търново.

Щанда на Общината бе един от най-атрактивните на изложението, за което главна заслуга имат Регионален Исторически Музей Сливен, Музей на текстилната индустрия, природен парк "Сините Камъни", Туристически Информационен Център към Община Сливен, както и многобройните хотели, туристически агенции, туроператори и ресторанти, които предоставиха любезно своите материали за изложението, информира Стоян Марков.