Симфоничен оркестър - Сливен посреща новия сезон с обновена зала
Симфоничен оркестър - Сливен посреща новия сезон с обновена зала / DarikNews.bg, архив

Симфоничен оркестър – Сливен ще открие тази вечер 80-тия си юбилеен сезон с концерт в обновената си зала в сградата на НТС. Откриването на ремонтираната концертна зала е в 18.45 часа пред НТС. Началото на празничния концерт, който ще бъде посветен и на Деня на независимостта, е в 19.00 часа. Той ще бъде под диригентството на маестро Лучано ди Мартино от Италия.

Солисти на концерта са Камен Чанев - тенор; Даниела Дякова - мецосопран; Таня Иванова - сопран, както и звездите на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Мариана Арсенова - сопран и Богомил Спиров - тенор.

Ще прозвучат популярни увертюри, арии и дуети от опери и оперети на Верди, Росини, Понкиели, Гуно, Калман, Лехар, Щраус, Владигеров и др.

50 000 лева е струвал ремонтът на голямата зала в НТС. Ремонтирани са сцената и климатичната инсталация, подменена е част от дограмата. Той е извършен със средства на общината и е за сметка на наема за залата за следващите три години. С това беше решен съществуващия от няколко години проблем с творческата и концертна база на Симфоничния оркестър на Сливен.