Ще тръгне ли днес делото Беленски?
Ще тръгне ли днес делото Беленски? / netinfo

Поредно заседание на Сливенски окръжен съд по наркоделото срещу Иван Терзиев - Беленски е насрочено за днес от 11 часа.

На 29 април делото бе отложено заради здравословното състояние на подсъдимия, което не му позволило да се яви в съдебната зала.

Тогава на 7-мото поред заседание защитата поиска отлагане и е представи болничен лист за 1 месец с диагноза исхемична болест на сърцето, издаден след като Беленски бил в болница. Към днешна дата срокът на болничния лист е изтекъл.

Обвиняемият, който е под домашен арест на 29 април бе освидетелстван в дома му от вещите лица - съдебният лекар д-р Тома Чаушев и кардиологът д-р Йовка Стойчева, които бяха и в състава който представи тройна медицинска експертиза, която потвърди същата диагноза на 2 април.

Беленски бе задържан на 29 февруари миналата година в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП - национална служба "Полиция". При обиска на колата му и по-късно  в бившата му фабрика за ядки в сливенското село Бяла, бяха открити общо 66 кг. хероин и амфетамини, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в купюри от по 100 долара.