Ще има ли нова тубболница?
Ще има ли нова тубболница? / Дарик Сливен Архив

Община Сливен потвърждава ангажимента си за построяване на нова сграда за тубболницата в града. Кметът Йордан Лечков обаче заяви, че на този етап няма шансове проблемът да се реши. „Ние изявихме желание да приемем целия имот и евентуално да построим с наши средства нова сграда за отделението, но чрез комуникацията с министерството и общината. В последно време се загубиха тези комуникации, тъй като в правителството имат достатъчно проблеми. Смениха се министри, кризата дойде и акцентите са други", каза Лечков.

Той отново каза, че не е разумно да се правят ремонти и това не е бъдещата визия за болницата.

Обсъждана е идеята новата сграда да бъде построена върху декар и половина терен до Инфекциозно отделение на областната болница. Кметът припомни, че общината е поискала деактуване на собствеността от 27 декара, но все още няма отговор на своето искане.

Припомням, че ръководството на Тубболница - Сливен вложи средства за ремонти на отделни крила в сградата, чрез които спаси лечебното заведение от закриване. Ремонтирано бе пулмологичното отделение. За него 194 000 лева бяха осигурени от Министерството на здравеопазването, а 9 000 - от дарения на сливенските граждани.

Японското правителство направи безвъзмездно дарение от 36 722 евро, с които се ремонтираха покрив, ВиК и ел-инсталации, подови настилки, дограма и санитарни възли.