Шестима души са приети в ямболската болница след взривовете
Шестима души са приети в ямболската болница след взривовете / www.sxc.hu

Шестима от пострадалите при взривовете край село Лозенец са настанени в болница „Св. Панталеймон" в Ямбол. Това съобщи за „Дарик" зам.-директорът на лечебното заведение д-р Кръстина Минева. До момента не е ясно колко общо са пострадалите при инцидента, но от здравното министерство уточниха за Дарик, че до момента това са единствените хоспитализирани пациенти. Мъжете са настанени в спешното отделение с различни травми и към момента никой от тях не е с опасност за живота, обясниха от болницата.

Около 16 часа следобед в болница „Св. Панталеймон" в Ямбол постъпват шестимата от пострадалите при взривовете край стралджанското село Лозенец. Мъжете са на видима трудоспособна възраст, обясни д-р Кръстина Минева: „Всички ще бъдат хоспитализирана за наблюдение. Една част от пациентите са със счупени крайници, друга част са с комоцио, но пациенти с тежки травми нямаме".

Двама от пострадалите са в ортопедичното отделение, един е настанен в хирургичното отделение с черепно-мозъчна травма, обясни д-р Минева. Останалите са с по-леки травми, а един от мъжете е бил с леки повърхностни рани и е напуснал болницата по собствено желание.