Шантав свят, шантави мечти, шантави хора в „Шантави пари”
Шантав свят, шантави мечти, шантави хора в „Шантави пари” / Дарик Сливен, архив

Сливенският драматичен театър кани публиката на нова премиера – „Шантави пари” по едноименната пиеса на Рей Куни, с режисьор Димитър Стефанов. За младия режисьор това е трета постановка на сцената на сливенския театър, след новаторското „COMEDY SHOW 4x4”, донесло на театъра две награди от национален фестивал и философската комедия „Развратникът”. В новата постановка участва по-голямата част от младата театрална трупа – актьорите Августин Демерджиев, Таня Йоргова, Вяра Начева, Димитър Костадинов, Ангел Савов, Ивайло Гандев и актрисата-доайен Мария Николова.

„Шантави пари” – една от най-новите пиеси на Рей Куни, е класическа комедия на ситуациите, която, чрез хиляди малки обрати, разказва как многото пари могат да побъркат всеки човек. В един шантав ден героите на пиесата обръщат живота си заради куфарче с много пари.

Сценографията на Димитър Димитров е знак, че в живота всичко е като на филмова лента. И зрителят ще види на 8 май, от 19.00 ч., в големия салон на Сливенския драматичен театър, онези филмови герои, в чиито роли ние се превъплъщаваме.