Ш. Мустафа: Трасето под лифта е трудно, но лифта може да се надбяга
Ш. Мустафа: Трасето под лифта е трудно, но лифта може да се надбяга / Дарик Сливен

Само две минути не достигнаха на шампиона по планинско бягане на дълга дистанция и по маратон Шабан Мустафа да надбяга лифта на Карандила край Сливен на провелото се  състезание по планинско бягане.

Мустафа измина трасето под лифта за 22,26 мин. „Трасето под лифта е едно от най- трудните в страната. С двумесечна подготовка е възможно лифта да се надбяга“, категоричен е Шабан Мустафа. С

ъстезанието по планинско надбягване финишираха 24 участници от Сливен, София, Дряново и Плевен.

Втори с време 25,20 мин. се нареди Стоян Христов, следван от Костадин Кисьов- 26,48 мин, Красен Колев – 27,25 мин. Пето, шесто и седмо място са съответно Цветан Иванов с време- 28,15 мин, Алексей Иванов – 29 мин и Веселин Василев – 29,21 мин. Осмото и девето място заемат 14-годишният Стефан Куртев с време 29,30 мин и 13- годишния Данаил Петков – 29,41 мин. На десето място се класира Филип Харалмпиев с време 31 мин.

Организаторите наградиха първите десет с парична награда, 500 лева за първо място,  200 лева за второ, 100 лева за трето, останалите седем получиха по 50 лева. В надпреварата участваха и две дами, като едната от тях  Ренета Томова бе наградена с ваучер за летене, награда получи и най – възрастният участник 55- годишният Петър Димитров и най- младите състезатели  Данаил Петков и Стефан Петров.

На 26октомври – празника на Сливен предстои втори път надбягване с лифта. Тогава участие ще вземе освен шампиона по планинско бягане на дълга дистанция и по маратон Шабан Мустафа, състезателят по триатлон Красимир Костов и  водещия планински бегач на България Красимир Николов – Дизела.