Сесия на Общински съвет – Сливен
Сесия на Общински съвет – Сливен / Дарик Сливен, архив

38 точки са залегнали в предварителния дневен ред на сесията на Общински съвет – Сливен на 27 февруари, но кметът Кольо Милев предупреди, че ще бъдат внесени и допълнителни. Едно от предложенията е продажбата на сградата на бившата Популярна банка да стане чрез търг, а не чрез конкурс. Двата проведени до този момент конкурси се провалиха.

Друга интересна точка от дневния ред е ново гласуване на промяна в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. С подобно решение от януари местният парламент повиши възнаграждението, което получават общинските съветници. Сега предложената корекция е не повече от 35% от възнаграждението на председателя на общинския съвет, при предишни 60%. По този повод Милев заяви, че вероятно ще се стигне до заплата, близка до средната в общинска администрация. Той апелира да се спре със създаването на временни комисии към общинския съвет, за участието в заседанията на които местните парламентаристи получават възнаграждение.

Очаква се също като допълнително предложение да влезе това за основаването на общински футболен клуб. Повече от предложенията са за разпореждане с общинско имущество, както и одобряването на ПУП.