Сесия на Общински съвет - Сливен
Сесия на Общински съвет - Сливен / Дарик Сливен, архив

Две или три точки от дневния ред на сесията на Общински съвет – Сливен на 27 февруари ще бъдат изтеглени от вносителите, съобщи кметът на общината Кольо Милев. Първото предложение, които ще отпадне е за купуване на GPS-устройство, посочващо местоположението на горския фонд и координатите на поземлените имоти. „Точката ще отпадне, тъй като купуването на това устройство е включено в капиталовата програма на общината, за което не е необходимо да се гласува от Общинския съвет” – обясни Милев. Очаква се да бъде оттеглено и предложението за въвеждане на такса за ползване на местата за паркиране в Сливен.

Сесията ще започне с изменение на решение на местния парламент от предишното заседание, касаещо предоставяне на помещения, общинска собственост, за ползване от политически партии. Гласуваното решение ще бъде променено след протест на Районна прокуратура – Сливен.

Общо 55 са точките в предварителния дневен ред, като най-важни са приемането на отчета за Бюджет 2012 на общината и на проекта за Бюджет 2013.

Кметът Милев се е срещнал с всички политически партии, представени в Общинския съвет преди гласуването на основния финансов документ на общината. Единствено с ГЕРБ срещата се е отменила. В резултат на тези консултации и на заседанията на постоянните комисии ще има някои промени в проекта за бюджет – допълнително ще бъдат отпуснати 80 000 лева за ремонт на общински жилища, увеличава се издръжката на Общинския съвет с 25 000 лева и др.