Сергей Станишев: Кметът генерал Милев трябва да започне с ревизия на общината
Сергей Станишев: Кметът генерал Милев трябва да започне с ревизия на общината / Sofia Photo Agency

"Българската рецепта" за стабилизация на Европа - да приравни доходите и пенсиите на европейците с българските, е послание на правителството към всички, че не се очаква вдигане на доходите в България, каза в Сливен председателят на БСП Сергей Станишев. "Не ръст, индексация на доходите няма и хората обедняват" - допълни той и предупреди, че ни очаква тежка зима. Лидерът на социалистите поясни, че през последните две години хранителните продукти са поскъпнали с 22%, топлото и тока също са повишили цената си неимоверно и хората вече изнемогват. А в същото време правителството е похарчило 4,5 милиарда без видим ефект за хората.

Сергей Станишев призова за промяна, като на 23-ти октомври се даде "урок на това управление, а на хората - надежда". Тази промяна може да бъде реализирана от социалистите. В сливенското село Крушаре, той се обърна към хората: "Защо мислите Ивайло Калфин и Стефан Данаилов се кандидатираха за президент и вицепрезидент? Калфин можеше още три години да е в Европарламента, да работи на спокойствие и да получава заплата три пъти по-голяма от тази на българския президент. Но също като Ламбо избра пътя на борбата, защото и двамата не могат да стоят настрана и да гледат как България затъва". Според Станишев Ивайло Калфин е готов за президент, с визия за бъдещето на България и двамата със Стефан Данаилов са способни да помогнат на страната ни да излезе от блатото.

"Чувствам се зле в Сливен. Вижте на какво прилича града! Срамота за Сливен - 110 милиона - на вятъра, 60 милиона загубени безвъзвратно и 52 милиона спрени по оперативната програма. Не му завиждам на генерал Милев как ще се оправя след изборите с това наследство на Лечков. А и никой не знае какво ще е финансовото състояние на общината" - каза още Станишев. Според него, спечелвайки изборите за кмет, генерал Кольо Милев трябва да започне работата си с пълна ревизия на общината.

Коментирайки възможността за масово купуване на гласове на изборите лидерът на БСП каза, че социалистите ще направят всичко, което зависи от тях да имат не само членове на СИК, но и наблюдатели, застъпници във всяка комисия. "Има не една и две НПО, които са регистрирани за изборите, има и агенции, които ще правят екзитпол, които дават ориентация и ако има много голямо разминаване между екзитпола на две-три агенции и крайният резултат - обяснете как става това" - обяви Станишев. БСП са "принудили" властта да поканят международни наблюдатели от ОСС и от ПАСЕ, които да следят изборите за президент и местните избори. Но председателят на БСП подчерта, че само масовото гласуване на хората може да преодолее контролирания вот.

Сергей Станишев посети сливенското село Крушаре заедно с депутата Асен Гагаузов, кандидатът за кмет на Сливен генерал Кольо Милев, председателя на Общинския съвет на БСП - Сливен и водач на листата общински съветници Мартин Славов, където подкрепиха кмета на селото Пеньо Дичев. Гост на селото бе и посланикът на Република България в Египет Иван Гайтанджиев. По-късно те пристигнаха в Сливен, където се срещнаха с граждани на града.